Ajdova kaša

Ker je ajdova kaša zdrava sem jo vključila v svoje jedilnik

Preko informacij vemo, da je ajdova kaša zdrava. Nisem njen ljubitelj. Obožujem sicer ajdove žgance, vendar sem doma obupala nad jedjo, ker je nisem znala narediti in še danes ne znam narediti ajdovih žgancev, zelo rada pa v restavracijah naročim prav to jed. Ker pa sem morala pogruntat, kateri obrok, si naj naredim, a bom uživala in bo ajdova kaša prisotna. Vsi vemo, da se enoličnih zajtrkov lahko hitro naveličamo in zjutraj bi radi pojedli nekaj drugega, drugačnega. Pa sem se spravila k stvari in našla rešitev za jutranji nov obrok:

Ajdova kaša z jabolki in navadnim jogurtom

To je obrok, ki mi zjutraj naredi dan. Tako že prejšnji večer namočim ajdo in jo naslednje jutro skuham v vodi. Po navadi skuham malo več ajdove kaše, da jo imam lahko za dva dni.

Zjutraj skuhana ajdova kaša se ohladi in nato ji dodam navadni jogurt, narezano jabolko, posujem vse skupaj z malo cimeta po možnosti bolj po jabolki in jed je narejena. V tej jedi res uživam, saj je okus fantastičen in prav dovolj kvaliteten zajtrk, da dobim dovolj hranljivih snovi, da dobim energijo, za začetek dneva.

Ta obrok si privoščim tudi za večerjo. Tudi vi poskrbite za močne zajtrke, saj veste, dolgi dan je pred vami in dober zajtrk je še kako pomemben. Se spominjam, ko nisem bila vešča v pripravi zajtrkov in sem tako dala v usta, kar mi je prišlo pod roko. Tako sem po navadi pojedla beli kruh z marmelado, sirčki, majonezo, margarino. Ja enostavno kruh in nekaj in to je bilo to. Dokler nisem prišla v leta, kjer mi je telo samo povedalo, da potrebuje kvalitetne zajtrke. Tako sedaj zajtrkujem, jogurt, proseno kašo, jajca, ovsene kosmiče in seveda je na jedilniku tudi ajdova kaša, ki jo hitro primešam z jogurtom in dodam, kar mi ta dan odgovarja.