Oblikovanje obrvi

Oblikovanje obrvi po najnovejših modnih zapovedih

Na področju oblikovanja obrvi opažamo v zadnjih nekaj letih pravi preporod. Tudi ta modna zapoved je prišla k nam iz Amerike, kjer se je trend najprej začel pri medijskih osebnostih, nato pa se je razširil še na ostale ženske, ki želijo biti urejene po zadnjih modnih smernicah. Omeniti želimo, da je tudi pri nas vedno več ljubiteljic tega modnega trenda. Lepo oblikovane obrvi so bile vedno zaželene in znak urejene ženske. Vendar pa so danes smernice na tem področju veliko bolj zahtevne in zapletene kot v preteklosti. Za tako oblikovanje obrvi je treba obiskati profesionalca, ki se ukvarja z modnim oblikovanjem obrvi.

Oblikovanje obrvi v lastni režiji skorajda ne pride v poštev, saj zahteva precejšnjo mero znanja, spretnosti in ustreznih pripomočkov. V preteklosti je veljalo, da so obrvi lepo urejene, če so bile simetrične in ni ostajalo odvečnih dlačic pod in nad lokom obrvi. Dandanes pa je oblikovanje obrvi veliko bolj kompleksno opravilo. Vse ženske, ki bi se rade s tem profesionalno ukvarjale ali pa bi želele same oblikovati svoje obrvi na profesionalen način, morajo obiskati posebne tečaje za oblikovanje obrvi. Urejene obrvi so zelo pomemben del v oblikovanju celostne modne podobe.

Glavni promotor modnih trendov na področju oblikovanja obrvi predstavljajo številne estradnice, čemur po navadi sledijo dekleta in mlade ženske po vsem svetu. Znano je, da si zvezdnice privoščijo drage stiliste, ki za oblikovanje obrvi zaračunajo bajne vsote denarja. Zvezdnice, ki imajo denarja več kot dovolj, si s tem ne belijo glave oziroma se jim zdi cena popolnoma normalna in sprejemljiva. Cena oblikovanja obrvi pri nas ni tako visoka kot v Ameriki, je pa še vedno precej visoka za naše razmere. Povprečna cena oblikovanja obrvi se vrti okoli dvajset evrov. Kljub relativno visoki ceni, pa je povpraševanje po tej storitvi precej veliko in stalno narašča.