Parenzana

Parenzana je bil najin prvi skupni dopust

Saj veste kako je, ko z partnerjem izbirata prvi letni dopust, težko ga je izbrati, še posebej če nista dolgo skupaj, ker še ne poznata okusov obeh. Pri nama je bilo znano edino to, da sva oba adrenalinsko usmerjena in tako je padla parenzana. Sprva sploh nisva vedela, kako to poteka potem pa sva se lepo vse pozanimala, ker sva bolj adrenalinske narave, sva se seveda odločila da bo najina parenzana 5 dni. Priznam, da je mene bilo kar malo strah, kako bom to zmogla, ker sem prvo pomislila, da me že po eni dvourni vožnji boli rit. 

No, vseeno je bil to najin dopust. Vse sva uredila kot je bilo napisano in potrebno, se pravilno opremila, pogledala vremensko sliko in se podala na pot. Še danes vem, kako sem uživala v vožnji, kako sem se počutila da živim, da diham, najlepše pa mi je bilo ker sva to čutila oba. Obema je bila to nepozabna izkušnja in obema je danes cilj, da ko bodo najini otroci zrasli to doživijo.

Kajti parenzana je res kolesarsko doživetje v katerem uživaš in ne čutiš nobene bolečine, tako doživiš ogromno, ljudje te lepo sprejmejo, vidiš ogromno zgodovine, potegne te nazaj v življenje in prepustiš se lepotam kolesarske poti, ki jo parenzana nudi. 

Priznam, da je 5 dni dolgih, vendar nama je minilo kot da bi kolesarila 1 dan. Vreme nama je bilo naklonjeno, prav tako sva imela lepa prenočišča, hrana je bila dobra, videla sva ogromno znamenitosti, ki jih parenzana ponuja z svojo okolico. Ne potrebujete se obremenjevati kje boste spali in jedli, kajti kolesarska pot poskrbi za vse to, vi pa enostavno v naravi uživate in se prepustite lepotam naravam. Kako drugače je kolesariti, če lahko samo uživaš in se ne obremenjuješ z ničemer, prav to pa vam da parenzana in še in še lepih spominov in pripetljajev.