Suho sadje

Suho sadje je glavna sestavina zdravih sladic

V zadnjih letih postajajo presne sladice pravi trend v kulinariki in so vedno bolj priljubljene. V receptih zanje nastopa suho sadje kot ena glavnih sestavin. Te veganske sladice veljajo tudi za zelo zdrave in vedno bolj izpodrivajo klasične slaščice, ki vsebujejo veliko sestavin, ki se v zdravi prehrani odsvetujejo. Običajne sladice vsebujejo veliko sladkorja, bele moke, masla in jajc. Brez teh sestavin si priprave klasičnih sladic ne moremo niti predstavljati. Poleg tega pa je njihova priprava precej zahtevna in zamudna, saj je potrebna tudi peka v pečici. Vsi, ki so se odločili za zdrav način prehranjevanja, pa prisegajo na dobrote, ki so narejene izključno iz zdravih sestavin, kot so suho sadje in oreščki. Namesto masla, ki vsebuje veliko holesterola, se priporoča uporaba kakavovega masla in kokosove maščobe, ki veljata za bistveno bolj zdravi.

Suho sadje, ki ga najpogosteje zasledimo pri pripravi tovrstnih sladic, so suhe slive, suhe fige in dateljni. Obvezna sestavina so tudi različni oreščki, ki poskrbijo za bolj čvrsto teksturo in boljšo nasitnost. Med oreščki se najbolj uporabljajo pistacije, indijski in brazilski oreščki, orehi ter lešniki. Velika prednost presnih sladic je tudi v tem, da je njihova priprava praviloma precej enostavna in ni zamudna, saj jih ni treba peči, kar bistveno skrajša čas njihove priprave. Vsi, ki so jih poskusili, so bili nad njimi navdušeni in so zatrdili, da bodo odslej veliko raje pripravljali slednje kot pa klasične sladice, ki so veliko manj zdrave in redijo.

Priporočamo vam, da najdete recept za pripravo veganske sladice, ki je narejena iz zdravih oreščkov, ki jim dodate še suho sadje in zdravo maščobo v obliki kokosove maščobe. Sladkorja vam ni treba dodajati, saj posušeno sadje vsebuje dovolj naravnega sladkorja. Prepričani smo, da vam bo takšna sladica teknila in si jo boste še večkrat privoščili.