Eterična olja

Obožujem eterična olja v mojem domu

Ste že kdaj vstopili v prostor, kjer je bilo vohati eterična olja? Sama jih imam že kar nekaj časa v svojem domu, nikoli ne uporabljam samo eno eterično olje, vedno imam več vonjev, vsi vemo, da so določeni vonji namenjeni za določene stvari, tako če imate radi eterična olja, potem sigurno poznate katera se kdaj uporabljajo.

Pa si poglejmo, katera eterična olja so namenjana za željeni učinek:

  • Če nas daje napihnjenost, nam pride prav poprova meta, koper.
  • Če želimo zmanjšati apatit je za to grenivka.
  • Poznamo eterična olja, ki delujejo proti virusno in to so limona, ingver, pomaranča, čajevec.
  • Glede koncentracije je rožmarin.
  • Z redno masažo nagubane kože lahko eterična olja delajo čudeže in to je olje korenja, pomaranče.
  • Zdravo je tudi redna masaža lasišča in pri tem lahko uporabite eterična olja sivke, nerolino eterično olje in palmarozino.

Najbolj pomembno pa je, da ne uporabljate masažnega olja, če vam sam vonj ne odgovarja, kajti vonj vam mora dišati, če vam je neprijeten potem tista eterična olja ne uporabljajte. Sama obožujem pomarančno eterično olje, trenutno pa sem opazila, da imam kar nekaj gub in bom probala z oljem korenja, pa da vidim, kako mi bo odgovarjalo to olje.

Ko že mislim, da poznam vsa eterična olja se vedno najde še kakšno novo, tako redno prebiram vse kar najdem o teh oljih, kajti vem, da imajo zdravilne učinke in zakaj teh olj ne bi imela doma. Včasih si z njimi pomagam pri težavah, včasih pa kupim eterična olja samo za boljše počutje, ker ima moj dom prijeten vonj. Vsak ima svoje želje, nekateri ga redno uporabljajo pri masaži partnerja, dodajo kakšno kapljico eteričnega olja k klasičnemu olju za masažo in že lahko postane čisto novo olje za masiranje. Tako imate lahko eterična olja za več različnih stvari, masiranje, počutje, reševanje težav…….