Žaluzije

Notranje žaluzije kot najbolj priljubljena in klasična izbira senčil v številnih domovih

Pri nas in marsikje drugje po svetu so notranje žaluzije poznane kot ena od daleč najbolj priljubljenih ter klasičnih izbir senčil v domovih in seveda še v drugih objektih. Ena od ključnih prednosti tovrstnih senčil je zagotovo tudi ta, da so cenovno izjemno dostopna.

Kljub temu da so notranje žaluzije cenovno tako zelo ugodne, pa kakovost senčenja in upravljanje še zdaleč ista ogrožena. Takšna senčila vam omogočajo prilagajanje senčenja – od popolne zatemnitve do delne zatemnitve. Delna zatemnitev tako v prostor spusti ravno prav veliko mero svetlobe, da ni preveč moteča, kljub temu pa zagotavlja nadvse prijetno bivanje.

Na voljo je več tipov notranjih žaluzij. Klasični tip omogoča uravnavanje senčenja z nagibanjem lamel, in sicer s pomočjo vrtljive palice; spuščanje in dvigovanje pa poteka s pomočjo najlonske vrvice.

 

Senčila v različnih barvnih odtenkih

Poleg klasične vrste so na voljo tudi zatemnitvene ter perforirane lamele, in to v najrazličnejših barvnih odtenkih. Na takšen način lahko poskrbite ne samo za povsem popolno zatemnitev določenega prostora, ampak tudi za primerno dopolnitev dekoracije pa tudi preostale notranje opreme.

Notranje žaluzije kot najbolj priljubljena in klasična izbira senčil v številnih domovih

Seveda so žaluzije nameščene na notranji strani, posledično lahko izjemno lepo oziroma estetsko zaokrožujejo podobo prostora. Izbrati pa je seveda potrebno povsem ustrezne.

 

Daleč največje prednosti notranjih žaluzij

Čeprav smo ključne prednosti za notranje žaluzije že izpostavili, pa jih omenjamo še enkrat in poleg dodajamo še druge. Če do sedaj še niste prepričani, ali so takšna senčila prava za vas, vas bodo naslednje karakteristike zagotovo opogumile za njihov nakup.

Največje prednosti, ki vam jih v domu ali katerem koli drugem objektu lahko ponudijo notranje žaluzije, so torej:

  • ugodna cena,
  • preprosto upravljanje in namestitev,
  • obstojni materiali,
  • zaščita pred vsiljivimi zunanjimi pogledi, obenem pa dovolj velika propustnost svetlobe,
  • odlična rešitev za vse vrste oken, tudi za tista, ki so nepravilnih oblik.