Cnc

Cnc nam je v firmi odprl nova vrata

Kar nekaj časa sem kot študent opravljal razna študentska dela. Ker pa se mi je šlo predvsem zato, da bi zaslužil nekaj denarja, s katerim bi lahko pokril razne stroške, kot so izpit za avto, ali pa kakšno dopustovanje med poletjem, mi ni bilo važno, kje delam, saj se mi ni šlo za delavne izkušnje. No tako pa sem kar nekaj let delal v proizvodnji, kjer smo obdelovali kovine. 

Tam pa se nam je delo konkretno spremenilo, ko smo v naši firmi predstavili cnc rezalnik, oziroma ko je prišla cnc tehnika tudi do naših vrat. Tako pa nam je cnc omogočil, da smo lahko tedaj proizvedli bistveno več izdelkov, saj je cnc tehnologija, kjer lahko razne aparate in mašine, kot je na primer rezalnik, nadzorujemo in upravljamo z računalnikom. 

Cnc nam je v firmi odprl nova vrata

To pa je pomenilo, da so lahko tako cnc rezalniki delali povsem sami, kjer je bilo potrebno na računalnik le naložiti program, v kateremu je bil načrt za nek kos materiala, ki ga je bilo potrebno izrezati. Prav tako pa nam je tehnologija cnc omogočila, da smo lahko izdelovali bolj natančne izdelke. To pa zato, ker je računalnik lahko veliko bolj natančen, kot je lahko človeška roka. Tako pa nam je to omogočilo, da smo lahko v naši firmi začeli izdelovati razne dele za kakšne avtomobilska podjetja, saj nam je cnc omogočil, da smo lahko zagotovili dovolj veliko natančnost, katera pa je pri avtomobilskih industrijah še kako pomembna.

No tako pa se nam je odprlo kar nekaj novih oken, odkar smo v firmi predstavili tehniko cnc. Tako smo lahko tudi opravili kar nekaj dela več, saj smo med tem, ko je cnc rezalnik delal svoje, mi delali na kakšnem drugem projektu, kar pa nam je tako omogočilo, da smo na koncu meseca lahko zaključili mnogo več projektov, kot smo jih, predno smo se spoznali z tehnologijo cnc.