Pasja hrana

Koliko je v resnici pasja hrana za seniorje res drugačna

Ne smemo zanemarjati dejstva, da je pasja hrana za seniorje še kako pomembna za našega starejšega družinksega kosmatinca. Navsezadnje je pasja hrana tista, ki bo psu zagotovila zdrav način življenja in mu tako olajšalo še zadnja leta in trenutke, ki jih bo pes preživel z nami.

Ker se naši seniorčki na štirih tacah že malce težje gibajo in niso več tako aktivni kot so billi včasih, je pasja hrana za seniorje res prilagojena njim in posledično ima ta definitivno manj kalorij, da lahko še vedno ohranjajo primerno telesno težo, to pa tudi zmanjša ostale zdravstvene probleme. Ker je pri starejših psih črevesje bolj občutljivo in so bolj nagnenji k zaprtju, imajo tej briketi tudi večjo vsebnost vlaknin, da jim spodbuja redno prebavo.

Vlaknine so zares pommeben del, saj skrbijo za črevesje, ki pa je center vseh ostalih bolezni. Starejši psi tudi potrebujejo manjši delež beljakovin. Ampak pasja hrana za odrasle pse še vedno vsebuje dovolj beljakovin, saj morajo odrasli psi ravno tako ohranjati mišično maso in splošno zdravje. Kot pričakovano pa ima pasja hrana za odrasle pse tudi dodatke za sklepe in kosti, saj so starejši, tako kot pri ljudeh, bolj nagnenji k težavam in obrabi sklepov in kostmi. Takšna hrana pa ima tudi vitamine za možgane in pasje srce, ki je že samo po sebi veliko. Tukaj so razni dodatki kot so omega-3 maščobne kisline, razni antioksidanti in podobno. Tudi po obliki, je takšna pasja hrana za odrasle bolj mehkejša, zaradi občutljivih zob in dlesni. Zdaj pri večini pravijo, da je primerno začeti uvajati hrano za odrasle že pri starosti 7 let, vendar jaz pravim, da je najbolje upoštevati našega psa, saj smo mi tisti ki ga najbolj poznamo. Zato moramo sami vedeti, kdaj nam bo pes pokazal znake, da bi rad morda spremenil način prehranjevanja.

Koliko je v resnici pasja hrana za seniorje res drugačna

V kolikor hranimo našega kosmatinca z barf, lahko konec koncev ne komppliciramo, saj je barf hrana sama po sebi dovolj mehka, kar mu pri grizenju nebi delalo nobenih problemov. Lahko pa mu morda začnemo dodajati kakšne vitamine ali minerali. Glede tega je najbolje, da se posvetujemo z izbranim veterinarjem.